Nejen pro vás, ale i pro mě sem dávám recept na pravou domácí bramboračku. Pro vás, abyste si udělali dobrou mňamku, pro sebe, abych ji neztratil na tom napůl roztrhaném papírku:-) Takže jestli máte chuť na bramboračku jakou jste ještě nejedli, přečtěte si recept mojí maminky. Zkoušel jsem to poprvé a dost se mi povedla, výborná že se všichni strávníci oblizovali až za ušima.

Nejdřív pokrýt dno hrnce olejem nebo sádlem. Na jemno nakrájet cibulku a nechat zpěnit. Mezitím nakrájet mrkev, petržel, celer na kostičky, může být i mražená zelenina. Přidat dva stroužky česneku, možno přidat hrášek, fazolky, kukučici a hlavně sušené houby podle chuti. Všechno zamýchat asi na 1 min a když to zavoní, zalít vodou ale ne úplně až po okraj, protože hodně vytlačí ještě brambory, tak 5 cm od okraje. Přidat sůl, pepř, majoránku, nové koření a 1 kostku masoxu. Povařit a mezitím nakrájet brambory na malé kostky. Ty přidat k varu a vařit asi 15 min aby byly brambory měkké. Mezitím připravit jíšku, buď domácí nebo kupovanou – ta se pouze přisype dle návodu a je to. Hotovo, dochutíme podle chuti, posypeme petrželkou nebo pažitkou, jíme s chlebem nebo jen tak. Polévka by měla být dost hustá, je to vydatná večeře. Přeji dobrou chuť!:-)

Zanechte odpověď

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *